Info

För mig är miljön och arbetet för hållbar utveckling jätteviktigt. För att tära så lite som möjligt på jordens och människors resurser jobbar jag därför i så stor utsträckning som möjligt med återvinningsmaterial och faktiskt till och med skräp som jag kombinerar med ädelmetaller återvunna från metallskrot.

Jag tror på vikten av att tillvarata material i produkter som redan cirkulerar/cirkulerat i samhället. Att hitta nya användningsområden för dessa material så att man förlänger livslängden på dem och minskar på slit och släng.

 

En del i den kreativa processen är införskaffandet av de avlagda prylar och/eller det skräp som jag vill använda i mina smycken.

Min hjärna och mitt estetiska öga jobbar ständigt och jag har alltid med mig en påse i fickan när jag går ut.

Andra källor till inspiration och materialinköp är loppisar och second hand-butiker. Mina vänner brukar skoja med mig om att jag inte precis behöver hänga på låset när de öppnar eftersom det ju ändå inte är någon annan som vill ha de saker jag köper.

Återförsäljare:

För närvarande finns ett urval av mina smycken på:

 

Butik Kubik, Tredje Långgatan 8, Göteborg

 

Pop-in, Mariaplan 1, Göteborg

 

Bang-Design and Re Use, Södra Larmgatan 2, Göteborg

 

Kvillehyllan, Kvilletorget 16, Göteborg

 

KONTAKT

 

 

Telefon: +46 737 08 87047

 

Hej!

 

Det är jag som är ansiktet bakom EA-smycken.

Mitt namn är Elin och jag är från början bildkonstnär med rötter i måleri,teckning och grafik men "trillade" genom diverse krokiga vägar i livet in på silversmide och smyckeshantverk.

Så här ser det tyvärr alltför ofta ut på våra stränder. Speciellt efter vår- och höststormar. Enorma högar av represter och annat plastskräp ligger bland tången.

Bilden här ovan är bara ett litet utsnitt av vad jag fick ihop på några timmars promenad längs stränderna på Stora Amundön utanför Göteborg förra hösten. Det blev en hög som täckte matbordet i vardagsrummet.

Bilden nedan en brosch jag skapat av en överkörd PET-flaskebotten med invirkade represter från ovan nämnda strand. I virkningen har glaspärlor broderats in. Klofattning av mässing.

Utbildning:

Art college, Silversmidesutbildning, Folkuniversitetet 2008

 

Kurser i silversmide, Folkuniversitetets regi 2004-2007

 

Göteborgs Universitet, Konstvetenskap 2000-2001

 

Ölands Konstskola, Skogsby 1997-1999

 

Kyrkeruds folkhögskola, Bild och form 1995-1997

 

AKI (Akademie voor beeldende kunst) Enschede, Nederländerna 1993-1994